2 Aralık 2015 Çarşamba

HALUJ


   
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 4-5 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber Salçası
  • 1 yemek kaşığı domates Salçası
  • 2 kilo un
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam reyhan
  • tuz
  • karabiber
  • toz biber
  • Pulbiber (isteğe göre baharat )
Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım. Soğanlar yemeklik doğranır. Sıvı yağ da kavrulur. Ardından reyhan, tuz ve istenilen baharatlar eklenip haşlanmış ezilmiş patateslerle karıştırılıp hazır hale getirilir. Büyük bir kaba yeteri miktarda un, tuz ve su konarak kulak memesinden biraz daha kalın bir hamur elde edilir. 4 beze hamur yuvarlanarak 5 dk dinlenmeye bırakılır. Çok ince olmayacak şekilde açılır ve su bardağı yardımıyla kesilir. Kesilen hamura 2 çay kaşığı patatesli harçtan konup resimde gösterildiği şekilde örülür. Bütün hamurlar bu şekilde yapılır. Büyük derin bir tencereye su koyup kaynatılır. Az sıvı yağ ve tuz eklenir. Hamurlar tek tek atılır, 10-15 dk kadar pişirilir. Patlamaması için çok pişirmemeye ve süzmemeye kevgirle almaya özen gösterelim. Bu arada bir tavaya sıvı yağ ekleyip rendelemiş olduğumuz sarımsakları kavuralım, az toz biberle renklendirelim. Tepsiye kevgirle aldığımız pişen hamurların üzerine sarımsaklı yağ ilave edelim. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Çok çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim. Not: arada kalan artan hamurları erişte olarak kesip değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder