15 Aralık 2015 Salı

VELİBAĞ

VELİBAĞ MALZEMELERİ: İçi için: 
 1 kilo patates 
 1 çay bardağı süt 
 tuz
 kara biber
 Hamuru için: 
 1 kilo un
 1 su bardağı süt 
 1 yemek kasıgı tuz (tuzunu isteğe bağlı ayarlabilirsiniz 
  4 yemek kaşığı sıvı yağ aldıgı kadar su.  
  250 gr tereyağ İçinin 


 Hazırlanışı: Patatesi haşlayın ve püre yapın içine sütü isteğinize göre tuzu ve baharatları katın iyice karıştırın. Sonra portakal büyüklüğünde patatesden toplar yapın bir kenara koyun. Hamurun hazırlanışı: Unun ortasını havuz şeklinde açın tuzunu atın ve diger sıvı malzemeleri katın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun YAPILIŞI: Hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yapın tabak büyüklügünde (15-20 cm çapında) 1 cm kalınlıgında açın. Hazırladıgınız patates toplarından hamurun ortasına koyun ve hamurun kenarlarından tutarak bir bohça gibi toplayıp sıkıca yapışdırın ve unlayarak fazla basdırmadan yavaş yavaş oklava yardımı ile (35-30 cm çapında) tabak büyüklüğünde açın Hamurları açarken oklava kullanmadan patatesleri dışarıya çıkarmadan elinizle yavaş yavaş açarsanız daha iyi olur (kolaylık olsun diye oklava ile yapılışı verildi)sacda veya tavada iki tarafını kızartın bir tepsiye alarak, tereyağ ile iki tarafınıda yağlayın. Dört veya altı parçaya keserek, yanında salata veya ayran ile sıcak servis edin. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder