- 750 gram tavuk (Ben bir miktar göğüs ve kemiğinden ayrılmış tavuk but kullandım. Siz dilerseniz tavuk veya etin her hangi bir yerinden de yapabilir siniz )
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı dolusu mısır unu
- 4 bardak su
- Tuz
- Kırmızı pul biber acı veya bir kaç tane kurutulmuş acı biber
Lepsisi için:
- (2 kişi için) 4 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
Soğanlar yemeklik doğranır tavuklar 3 – 4 cm büyüklüğünde iri parçalara ayrılır. Tenceremize önce soğanları alıp 1/5 çay bardağı zeytin yağı ile soğanlar biraz ölünceye kadar kavuruyoruz ardından domates ve biber salçasını da ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tavukları da ilave ederek tavuklar suyunu salıp biraz pişinceye kadar kavuruyoruz. Hafif pişen tavuğumuza dolu dolu 4 yemek kaşığı mısır unumuzu da ilave edip bir miktarda bu şekilde kavuruyoruz ve ardından suyumuzu, tuzumuzu, kırmızı biberimizi, ilave edip tavuklarımız pişene kadar orta hararetli ateşte kaynatıyoruz.
LEPSİSİ İÇİN:
(Bu tarif 2 Kişilik ölçüye göre siz miktarını isteğe göre arttıra bilir siniz)4 Su bardağı suyumuzu iyice kaynatıp içerisine yavaş yavaş 5 yemek kaşığı mısır unu ilave ediyoruz bir yandan da suyumuzu tahta kaşık ile hızlı hızlı çırpıyoruz kıvamını alıp pat pat kendini atana kadar pişiriyoruz.
SERVİS İÇİN;
Hazırladığımız lepsiyi bir çorba kasesine hemen sıcağı ile bir miktar koyup tahta kaşık ile bastırarak tabağımızın şeklini almasını sağlıyoruz ve servis tabağımıza ters çevirip koyuyoruz. Bir kaşık yardımı ile ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Son olarak içerisine hazırladığımız tavuk yemeğini ilave ediyoruz. Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder